BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varufakisz szerint csak egy napjuk lesz a népszavazás után

Ha a „nemek” kerülnek többségbe a népszavazáson, akkor 24 órán belül meg kellene egyezni a hitelezőkkel – mondta Janisz Varufakisz, görög pénzügyminiszter a CNBC-nek. Ezt Varufakisz vélhetően amiatt mondta, mert ha a görögök elutasítják a további megszorításokat, akkor az Európai Központi Bank (EKB) le is kapcsolhatja a görög bankokat a lélegeztetőgéptől.

Egyébként, a tárgyalások megszakadása óta az EKB nem emelte meg a sürgősségi likviditási támogatási keretet (ELA), de nem is vágta le róla a bankokat. Ha a „nemek” győznek, és nem lesz megállapodás, akkor Görögországban gyakorlatilag elfogyhat az euró.

Közben a Daily Telegraph a Szirizától úgy értesült, a legnagyobb görög bankok közül az egyik pár órán belül kifogyhat a készpénzből. A többinek is elfogyhat a pénze még a hétvégén.

A görög kormány több tagja egyébként korábban bejelentette: lemondanak, ha az „igenek” – vagyis a kiigazítások továbbvitelének támogatói kerülnek fölénybe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.