BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kormány előtt az új NAV-törvény

Ma tárgyal a kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új vezetési rendszeréről szóló törvényjavaslatról. A jogszabály az előzetesen tervezetthez képest néhány hetes csúszással kerül a kabinet elé, ám a lényege nem változott – tudtuk meg.

A NAV központi hivatal lesz, amelyben megszűnnek a regionális igazgatóságok, a rendszerben a megyei hivatalok után a másodfok a központi irányításhoz kerül. A hivatal a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozik majd, irányításáért pedig a tárca adóügyi államtitkára felel. Tállai András korábban már beszélt arról, hogy négy helyettes államtitkárral közösen irányíthatják majd a szervezetet.

A Világgazdaság értesülése szerint a helyettes államtitkárok az egyes szakmai területeket felügyelhetik majd, vagyis az üzemeltetési területek vezetői csak a harmadik szintre kerülhetnek a hierarchiában. Csakhogy a jelenlegi négy elnökhelyettesből csak ketten felügyelnek szakmai területet (Sors László a bűnügyi, Varga Árpád a külső kapcsolatokért felelős általános helyettes), míg két szakmai poszt, az adószakmai és ellenőrzési, valamint a vám- és pénzügyőri betöltetlen. Eközben Vágújhelyi Ferenc elnökhelyettes az informatikai területet, míg Kiss Ferenc az erőforrás-gazdálkodást felügyeli jelenleg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.