BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmaradt Tarlósék rendkívüli ülése, tízen voltak csak ott

Hamar véget ért a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése, miután a képviselők harmada sem ment el rá.

Rendkívüli ülésre hívták össze ma reggelre a Fővárosi Közgyűlést ellenzéki indítványra, de végül nem lehetett tárgyalni: a 33 képviselőből mindössze tízen voltak ott, Tarlós István főpolgármester és kilenc ellenzéki. A kezdeményezők azt szerették volna, hogy a testület tárgyaljon a budapesti közösségi közlekedés idei finanszírozási kérdéseiről.

A napirendi pontok között szerepelt volna a HÉV államosítási tervének, valamint a fővárosi alapszolgáltatások idei finanszírozási kérdéseinek a megtárgyalása is.

A rendkívüli közgyűlés összehívását azzal indokolták, hogy bizonytalanná vált a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés jövője, valamint veszélybe kerültek a főváros olyan alapszolgáltatásai is mint a közvilágítás, a közterületek takarítása, a hómentesítés, a parkgondozás, a kéményseprés vagy épp a színházak működése.

Az adótörvények decemberi módosítása, a közösségi közlekedés finanszírozásában való állami szerepvállalás folyamatos csökkenése veszélybe sodort minden fővárosi alapszolgáltatást - írták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.