BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple miatt ért véget korán a nyári szünet az ír képviselőknek

Arra kéri az ír kormány a parlamentet, adják meg az engedélyt, hogy fellebbezzenek az Európai Bizottság döntése ellen, és mégse kötelezzék arra az Apple-t, hogy minden idők legnagyobb adóelkerülés miatti büntetését fizesse vissza az országnak.

Idő előtt visszarendelték a nyári szünetről az ír képviselőket: a parlamentnek döntenie kell, mit kezdjenek az Apple óriásbüntetésével. Az Európai Bizottság döntése szerint Írországnak 13 milliárd eurót kellene kamatostul megfizettetnie az Apple-lel tízévi adóhiány miatt, de Michael Noonan pénzügyminiszter bejelentette, fellebbeznek, mert Írország gazdaságpolitikájának egyik alapja az alacsony társasági adó, illetve a multik adótervezésének kedvező szabályozás.

A parlament tagjai egy 16 oldalas rövid összefoglalót kaptak a pénzügyminisztériumtól az ügy részleteiről. Arról, hogy pontosan mi található ebben a bizalmas dokumentumban, egyelőre nem szivárogtak ki részletek. A kormány azt szeretné, hogy a parlament is adja áldását arra, hogy fellebbezzenek, erről várhatóan már ma döntenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.