BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy átalakítás a költségvetésben

"A kormány azonnali hatállyal 306,8 milliárd forintot csoportosít át az egyes költségvetési fejezetek között az idei költségvetésben" - olvasható a szombati Magyar Közlönyben.

A közlönyhöz csatolt mellékletből kiderül: a kormány 80,7 milliárd forintot von el a Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemeléséből, valamint 40,2 milliárddal kevesebbet költ kiemelt közúti projektekre.

A Nemzeti Olimpiai Központ beruházásaira 59 milliárddal kevesebbet, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 40 milliárddal kevesebbet kap.

A kormány viszont többet költene az "egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatására", erre a célra 118 milliárddal többet szán. Nem maradnak ki az egyedi sportlétesítmény-fejlesztések sem, erre 39 milliárd forinttal többet költenek.

Továbbá a Bethlen Gábor Alap idei támogatása 27 milliárd forinttal emelkedik, a Szegedi Ifjúsági Centrum még idén kap 9,7 milliárd forintot. A versenysport támogatása kap plusz 10 milliárd forintot, valamint a keskeny nyomtávú vasúti fejlesztésekre is 10 milliárddal több jut.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.