BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét az IMF-hez közelít Bukarest

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a román gazdasági minisztérium közös munkacsoportjainak felállítását jelentette be a bukaresti gazdasági szaktárca.

Mihai Tudose tárcavezető megbeszélést folytatott az IMF küldöttségével a magáncsőd intézményének bevezetéséről, az állami vállalatok irányításának hatékonnyá tételéről és egy gazdasági fejlesztési alap létrehozásáról.

A román kormány a korábbi hitelmegállapodásában vállalta, hogy állami vállalatok élére a versenyszférából alkalmaz vezetőket. Bukarest tervei között szerepel egy norvég és francia mintára létesítendő gazdasági fejlesztési alap, amelyet egyebek mellett a román állami vállalatok nyereségéből származó osztalékokkal töltenének fel.

A kormány becslése szerint a következő négy évben 10 milliárd euró kerülhet a román gazdaságba az alap által elvégzendő beruházások nyomán. Mihai Tudose szerint Románia fel akarja használni az IMF tapasztalatát a befektetési alap létrehozásában és működtetésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.