BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem foglalkozott Magyarországgal a Moody's

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service, így nem jelentett be osztályzatmódosítást sem a péntek éjszakára kitűzött időpontban.

A Moody''s listáján Magyarország adósosztályzata így továbbra is "Baa3", stabil kilátással. A cég által érvényben tartott magyar szuverén besorolás a befektetési ajánlású kategória alapszintje.


A nemzetközi hitelminősítő az Európai Unió előírásainak megfelelően - a többi hitelminősítőhöz hasonlóan - előre összeállította az európai szuverén adósbesorolások áttekintésének idei menetrendjét, és a magyar szuverén osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki, azonban péntek éjjel Londonban közölte, hogy most nem frissítette a magyar államadós-besorolást.

A Moody''s tavaly november 4-én emelte vissza a befektetési ajánlású kategóriába Magyarországot. A londoni elemzői közösség nem is számolt azzal, hogy a hitelminősítő ilyen rövid időn belül ismét módosítja a magyar osztályzatot vagy annak kilátását.

Amint arról a Világgazdaság beszámolt, egy héttel ezelőtt a három nagy hitelminősítő közül elsőként a Standard & Poor''s vizsgálta meg a magyar államadósságot, és megerősítette változatlan stabil kilátással Magyarország "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását. Az előzetes felülvizsgálati tervek szerint a Moody''s ma tárgyalt volna hazánkról, a Fitch Ratings pedig előreláthatóan május 12-én végzi el a magyar államadós-besorolások értékelését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.