BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fékez, de még mindig növekszik az amerikai feldolgozóipar

Csökkent, de meghaladta az elemzői várakozásokat az amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index márciusban.

Az Institute for Supply Management (ISM) által számított feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 57,2 pontra csökkent márciusban a 2014 októbere óta legmagasabb februári 57,7 pontos szintről. A csökkenés ellenére az index márciusi értéke meghaladta az elemzők által várt 57,0 pontot.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását tükrözi. Az alindexek közül az új megrendeléseké 65,1 pontról 64,5 pontra csökkent, a foglalkoztatottságé viszont 54,2 pontról 58,9 pontra emelkedett.

Az eltérő módszertannal dolgozó londoni központú IHS Markit piackutató intézet szintén hétfőn tette közzé az amerikai feldolgozóipar BMI-adatait. A Markit beszerzésimenedzser-indexének értéke gyengült, a februári 54,2 pontról 53,3 pontra esett márciusban, amely hat havi mélypontot jelent. Az új megrendelések 2016 októbere óta a leggyengébb mértékben emelkedtek márciusban az IHS Markit által közöltek szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.