Az utóbbi egy év alatt 150 százalékkal ugrott meg a kézműves sörök termelése Szerbiában. Több mint húsz bejegyzett kis sörfőzdét tartanak nyilván, ezek több mint felét az utóbbi egy évben alapították. A legtöbb kézműves sört Belgrád, Újvidék és Nis város vonzáskörében állítják elő, a legnagyobbak már havi 30 hektolitert termelnek. Mára a teljes sörpiac 2,5 százalékát fedik le, ami szerény részesedés ugyan, de két éve ez az arány még nem érte el az 1 százalékot sem.
A szerbiai sörfőzőknek már egyesületük is van, a gazdasági kamara keretében pedig megalakult a kézműves sörök szakosztálya. Nehezíti a kis gyártók helyzetét, hogy az állam az adóztatás szempontjából nem tesz különbséget a nagyipari módszerekkel előállított és a kézműves sörök között, illetve hogy a behozatali alapanyagok esetében nem ismerik el a külföldi laboratóriumok által kiadott bizonylatokat, ezért azokat Szerbiában újra kell vizsgáltatni, ami pluszkiadással jár.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.