BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

150 milliárddal csökkentette a három hónapos betétállományt az MNB

A negyedév második három hónapos betéti tenderén a benyújtott 406 milliárd forint banki ajánlatból 175 milliárdot fogadott el szerdán az MNB.

A negyedév második három hónapos betéti tenderén a benyújtott 406 milliárd forint banki ajánlatból 175 milliárd forintot fogadott el szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amivel 725 milliárd forintról 150 milliárddal, 575 milliárd forintra csökkent a három hónapos betéti állományt, figyelembe véve a 325 milliárd forintos lejáratot is – jelentette be a honlapján a jegybank.

A jegybank monetáris tanácsa 2017. márciusi ülésén 500 milliárd forintban szabta meg a három hónapos betét 2017. második negyedév végén fennálló legmagasabb állományát. A korlát mértékéről negyedévente határoz a monetáris tanács, legközelebb júniusban dönt a 2017. harmadik negyedév végi szintről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.