Az élelmiszerek áfájának csökkentési folyamata hozzájárultak az ágazatok fehéredéséhez és az árak letöréséhez, mondta a Parlamentben Horváth István. A Fideszes képviselő az állati takarmányokat, belsőségeket és a szalonnát érintő csökkentésre tett javaslatot.
Zsigó Róbert, a földművelési tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az ágazat fejlődését és a fogyasztók érdekeit nevezte a legfontosabbnak, s jelezte: az összetett piaci folyamat a piac tisztulásához és a fogyasztás növekedéséhez vezet.
Példaként hozta, hogy a sertésáfa csökkentése egy négyfős család esetében évi 15 ezer forint megtakarítást hoz, a teljes érintett termékkör pedig 40-50 ezer forintos megtakarítást tesz ki. Elmondta, hogy tervezik további termékek bevonását, azonban még korainak tartotta kifejteni, melyek azok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.