BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen gyengült a román építőipar teljesítménye

Az első négy hónapban 5,8 százalékkal csökkent a román építőipari termelés volumene a tavalyi azonos időszakhoz mérten – közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.

A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a visszaesés 8 százalék volt. Áprilisban az építőipari termelés volumene mintegy 20 százalékkal csökkent a tavalyi negyedik hónaphoz mérten. Az idei első négy hónapban a karbantartási munkálatok volumene 23,5 százalékkal esett vissza, a generáljavításoké 22 százalékkal. Ugyanakkor az új építményeknél 3,8 százalékos növekedést jegyeztek.

Az ipari létesítményeknél 27,8 százalékos volt a visszaesés, a nem lakóépületeknél végzett munka volumene mintegy 7,3 százalékkal csökkent. Ugyanakkor a lakóépületeknél 68 százalékos növekedést regisztráltak. Tavaly a román építőipari termelés 4,8 százalékkal csökkent éves összehasonlításban, 2015-ben a termelés volumene 10,4 százalékkal nőtt az előző évhez mérten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.