BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb pláza épül a fővárosban

projekt előkészítése régészeti feltárásokkal és kisebb földmunkákkal indul az elkövetkezendő hónapokban.

Elkezdődtek a Mundo projekt építési munkáinak előkészületei a XIV. kerületi Bosnyák térnél – közölte tegnap a projektgazda Echo Investment a Világgazdasággal. A Csömöri út, a Rákospatak utca és a Bosnyák utca által határolt területre a beruházó egy modern bevásárló-, szolgáltató és szórakoztató-központot, valamint egy irodaházat és egy közparkot tervezett. A projekt előkészítése régészeti feltárásokkal és kisebb földmunkákkal indul az elkövetkezendő hónapokban, és átadása 2020-ban várható. Az elképzelések az elmúlt évek során több alkalommal is módosultak, alkalmazkodva a kerület infrastrukturális fejlesztési terveiben végbement változásokhoz.

Forrás: MW

A fejlesztés bruttó alapterülete 35 ezer négyzetméter. A tervek szerint a Mundo 170 üzlet és egy 1400 vásárló számára kialakított parkolóhely megépítését tartalmazza, beleértve egy 400 férőhelyes P+R parkolót is. A központ tervét a Bánáti + Hartvig Építész Irodával a varsói Studio Quadra készítette. Piotr Belka, az Echo Investment befektetési igazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy elkezdődhetnek az előkészítő munkálatok a Mundo telkén. Vállalatunk ugyanakkor bízik benne, hogy az építkezés későbbi ütemét helyi partner vagy partnerek bevonásával fejezhetjük be, amivel kapcsolatban már folynak a tárgyalások.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.