BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az exportcégek támogatása a V4-ek együttműködésének kulcsa

A visegrádi országok közötti kapcsolatépítés egyik kiemelt területének nevezte az exportáló cégek támogatását Magyarország 2017-2018. évi V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztos a V4 tagországok első Exporthitel és Biztosítási konferenciáján csütörtökön.

Varjú Krisztina Dóra hangsúlyozta, a lengyel, a szlovák, a cseh és a magyar vállalatokat segíteni kell abban, hogy együtt tudjanak megjelenni a külföldi piacokon, hogy globális léptékben is ismertté váljanak.

Urbán Zoltán, a konferenciát kezdeményező EXIM vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a visegrádi országok nőnek a leggyorsabban az Európai Unió térségei közül, a négy ország a teljes közösségi export 12,9 százalékát adja.

Közös jellemzője a V4-eknek, hogy az export húzóerőt jelent gazdaságuk számára, Magyarországon például a kivitel éves növekedése tavaly 6,7 százalék volt, jóval magasabb, mint a bruttó hazai termék (GDP) növekedése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.