BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brexit: terítéken a külföldi EU-munkavállalók

A külföldi EU-munkavállalók bevándorlási korlátozásának kockázataira figyelmeztették szerdán a brit kormányt az üzleti szektor vezetői.

Az egymást követő felhívások előzményeként a brit sajtóhoz kiszivárgott egy nem jóváhagyott, kormányszinten egyelőre nem is tárgyalt belügyminisztériumi tervezet, amely szerint a brit kormánynak már az EU-tagság 2019 márciusára várható megszűnése után közvetlenül korlátoznia kellene az EU-országokból érkező munkavállalók bevándorlását.

Forrás: AFP

A szakképzettség nélküli uniós állampolgárok nagy-britanniai alkalmazására a tervezet számszerű és időbeli korlátozást javasol, megtiltaná olyan külföldi EU-munkavállalók letelepülését, akik érkezésük után kezdenének állást keresni, és korlátozná a munkavállalók hozzátartozóinak bevándorlását is.

Jóllehet a belügyminisztérium szerdán „elavultnak” nevezte a kiszivárgott dokumentumot, a Brit Vendéglátóipari Szövetség „katasztrofális” következményekre figyelmeztette a kormányt a javaslatban foglaltak megvalósulása esetére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.