BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

13 éve nem érezték ilyen jól magukat az Amerikaiak

Remek hír érkezett az Egyesült Államokból: a fogyasztói hangulat 13 éves csúcsra emelkedett a Michigani Egyetem bizalmi indexe szerint.

Váratlanul nagyon javult a fogyasztói hangulat az USA-ban, legalábbis a Michigani Egyetem felmérése szerint. A bizalmi index 101,1 pontra emelkedett, ami 2004 januárja óta nem látott érték. Szeptemberben még 95 ponton állt a mutató, és az elemzők azt gondolták, hogy innen nem is nagyon javul októberre.

Az USA lakói kedvezőbben ítélik meg a gazdaság helyzetét és a kilátásokat is. A hurrikánok után csökkennek a gázolajárak, az infláció alacsony, a tőzsdeindexek egyre magasabbra kapaszkodnak, miközben a munkanélküliségi ráta 16 éves mélyponton van, vagyis van miért bizakodniuk az embereknek.

Ez meglátszik a fogyasztáson is: a friss adatok alapján ugyanis a kiskereskedelmi forgalom másfél éves csúcsra jutott, igaz, az elemzői várakozásoktól kissé elmaradt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.