BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többéves csúcson az amerikai export

Két és fél éves csúcsra emelkedett az Egyesült Államok exportja augusztusban, a külkereskedelmi mérleg hiánya pedig csökkent, kisebb lett a vártnál a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis csütörtökön közzétett adatai szerint.

Augusztusban 42,40 milliárd dollárra csökkent az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegének a hiánya az előző havi 43,6 milliárd dollárról. Elemzők az előző havinál kisebb, de a ténylegesnél magasabb, 42,7 milliárd dolláros hiányt vártak.

A javak külkereskedelmi forgalmának deficitje 0,9 milliárd dollárral 64,4 milliárd dollárra csökkent, a szolgáltatások külkereskedelmi forgalmának többlete 0,3 milliárd dollárral 22 milliárd dollárra emelkedett.

Augusztusban az Egyesült Államok 195,3 milliárd dollár értékben exportált javakat és szolgáltatásokat, 0,8 milliárd dollárral többet mint júliusban, a legnagyobb összegben 2014 decembere óta. Az augusztusi import 237,7 milliárd dollár volt, 0,4 milliárddal kisebb az előző havinál.

Az Egyesült Államok Kínával folytatott külkereskedelmének a deficitje 2,1 milliárd dollárral 29,7 milliárd dollárra csökkent augusztusban. Az export 0,8 milliárd dollárral 11,6 milliárd dollárra emelkedett, az import 1,2 milliárd dollárral 41,3 milliárd dollárra csökkent.

Az Európai Unióval folytatott kereskedelmi forgalom deficitje 1,2 milliárd dollárral 10,9 milliárd dollárra csökkent augusztusban. Az export 1,4 milliárd dollárral 24,2 milliárd dollárra emelkedett, az import 0,2 milliárd dollárral 35,1 milliárd dollárra emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.