BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Költségvetési Tanács: fenntartható a négyszázalékos növekedés

A Költségvetési Tanács elnöke szerint még évekig fenntartható módon elérhető az előrejelzések szerint 4 százalék körüli gazdasági növekedés.

A Költségvetési Tanács elnöke szerint még évekig fenntartható módon elérhető az előrejelzések szerint 4 százalék körüli gazdasági növekedés. Ez stabil, fenntartható és javuló költségvetést hoz magával – jelentette ki Kovács Árpád csütörtökön Sopronban, a 32. Soproni vámszakmai napok és üzletember találkozón.

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnöke elnöke előadást tart az 55. Közgazdász-vándorgyűlésen Egerben 2017. szeptember 7-én.
Fotós: Földi D. Attila

Hozzátette: a pénzügyi kilátások stabilak, a bankszektorból nem vonnak ki tőkét, az államadósság aránya csökken és a finanszírozási költségek is kedvezően alakulnak.

Kovács Árpád szerint, ha a bruttó hazai termék (GDP) növekedési üteme meghaladja a 2 százalékot, akkor már kizárható az államadósság növekedése, márpedig Magyarország ezt a két százalékos mértéket európai uniós források nélkül, átlagos körülmények között is évről évre képes elérni.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán, az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén jelentette be, hogy a teljes idei évre vonatkozóan a hazai GDP-növekedés elérheti a 4 százalékot, a GDP arányos államadósság pedig év végére 73 százalék alá kerülhet. Varga szerint mindez igazolja a kormány várakozásait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.