BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fókuszban az okos közlekedés Budapesten

Az autóipar ma Magyarországon csaknem húszezer embernek ad munkát, a hazai export húsz, illetve a GDP öt százalékát adja.

Nemzetközi és hazai szakértők, vezető politikusok és gazdasági döntéshozók részvételével rendezi meg a harmadik think.BDPST innovációs konferenciát 2018 márciusában az Antall József Tudásközpont, együttműködésben a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával – jelentette be Antall-Horváth Veronika, a tudásközpont igazgatóhelyettese.

Az autóipar ma Magyarországon csaknem húszezer embernek ad munkát, a hazai export húsz, illetve a GDP öt százalékát adja, az ágazat hét év alatt 1700 milliárd forintról 4100 milliárd forintra nőtt 2017-re. A visegrádi országokban – Lengyelország kivételével – a járműgyártás a legfontosabb ágazat: évente 3,5 millió járművet gyártanak a régióban, ami az európai gyártás 20 százalékát adja, a beruházásokért pedig folyamatos verseny zajlik, nemcsak az egyes országok, hanem a különböző régiók között is.

Forrás: AFP

A digitalizáció, a közlekedés és a szállítmányozás fejlesztései, az e-közlekedés és az önvezető autók alapjaiban változtatják meg világunkat, és a régiónak is kivételes lehetőségeket teremtenek – az Antall József Tudásközpont által szervezett think.BDPST konferencia fő témái között is ezek a területek szerepelnek.

„A járműgyártás és a szállítmányozás új technológiái nemcsak hatékonyabbá teszik az áruk és emberek mozgását, de a fejlesztések és az innovatív technológiák révén hatalmas gazdasági potenciált rejtenek a visegrádi országok számára” – mondta Antall-Horváth Veronika. Dél-Korea, a világ egyik legfontosabb innovációs centruma lesz idén a konferencia kiemelt partnerországa – hangsúlyozta Varju Krisztina Dóra, a magyar V4-elnökség miniszteri biztosa.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.