BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öten egymilliárdnál többel tartoznak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 76 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt tavaly a negyedik negyedévben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 76 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt tavaly a negyedik negyedévben. A lista első helyén a budapesti lakcímű Reither Zoltán állt. Tartozása az év végén 2,002 milliárd forint volt, amiből 668 milliót tett ki az adóhiány, és 1,334 milliárdot a bírság – írja az MTI.

A NAV negyedévente teszi közzé azoknak a listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg. A legutóbbi negyedik negyedéves listán a fent említett 76 adózó szerepelt, közülük 24 társaság és 52 magánszemély.

Forrás: AFP

A második legnagyobb tartozása is egy magánszemélynek van, a szigetszentmiklósi lakcímű Hunyák Lászlótól összesen 1,776 milliárd forintot követel a NAV, a bírsággal együtt.

A harmadik legnagyobb adóson, a budapesti Nude-Arts Kft.-n összesen 1,37 milliárdot szeretne behajtani az adóhatóság. Nem sokkal marad le a kft.-től a budapesti lakcímű Vadas Miklós sem a NAV által nyilvántartott, 1,194 milliárd forintos összesített adósságával.

A pálmát azonban kétségtelenül a fertőszéplaki Észosztás Kft. viszi el. Ez a társaság már háromszor is szerepel a NAV listáján: a teljes tartozása 2,434 milliárd forint, amiből 793 millió forintot tesz ki az összesített adóhiány, 1,643 milliárd forint pedig a jogkövetkezmény.

A már említett cégekkel együtt 15 adózó tartozik a jogkövetkezményekkel együtt több mint 500 millió forinttal a NAV-nak. Egymilliárd forintnál nagyobb tartozása öt adózónak volt december 31-én.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.