BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénteken csak ügyelet lesz több adóhivatalban

A Nemzetközi Vámnap miatt – a repülőterek és a határátkelők kivételével – a megyei adó- és vámigazgatóságok vám- és pénzügyőri területén, valamint a regionális bűnügyi igazgatóságokon csak ügyeletet tartanak.

A repülőterek és a határátkelők kivételével változik az ügyintézés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bizonyos igazgatóságainál január 26-án, pénteken. Ekkor ünneplik a Nemzetközi Vámnapot – hívja fel a figyelmet az adóhatóság közleményében.

Forrás: MTI – Koszticsák Szilárd

A hatályos jogszabály szerint az adóhatóság hivatásos állományú tagjai számára a Nemzetközi Vámnap munkaszüneti nap, így – a repülőterek és a határátkelők kivételével – a megyei adó- és vámigazgatóságok vám- és pénzügyőri területén, valamint a regionális bűnügyi igazgatóságokon csak ügyeletet tartanak.

A NAV azt javasolja az ügyfeleknek, hogy a Nemzetközi Vámnapon – a lehetőségekhez mérten – csak sürgős ügyekben forduljanak vám- és pénzügyőri jellegű ügyekkel az igazgatóságokhoz.

A Nemzetközi Vámnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyekkel foglalkozó szakterületének munkarendjét nem érinti – írják közleményükben.

Világszerte 1983-tól január 26-án ünneplik a vámszolgálatok munkatársait, a brüsszeli székhelyű Vám Világszervezet 1953. január 26-i első ülésnapjára emlékezve. Magyarország 1968. óta tagja a szervezetnek, a magyar kormányzat pedig egy 1992-ben kiadott kormányrendelettel csatlakozott a világszervezet „Nemzetközi Vámnap”-ról szóló határozatához. 1993-tól így Magyarországon is e napon köszöntik a vám- és pénzügyőri szakterület hivatásos munkatársait.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.