BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több évnyi hátrányban vagyunk a NATO-val szemben

A jelenlegi fizetések jók a Magyar Honvédségnél, de néhány esetben még elmaradnak a civil világban megszokottól – jelentette ki a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Szabó Antal biztonságpolitikai szakértő.

Szabó Antal biztonságpolitikai szakértő a Magyar Hírlapnak nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy a korábbi bejelentések szerint 2015 júliusától négy év alatt több lépésben 50 százalékkal emelik a katonák illetményét. Erre szükség is volt, tette hozzá, mert sokan a lényegesen több fizetésért szereltek le és mentek át a civil szférába.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meglátogatja a Voruban állomásozó magyar katonai kontingenst Észtországban.
Forrás: MTI

Szabó Antal emlékeztetett arra is, hogy Simicskó István szakminiszter korábban bejelentette: történelmi jelentőségű fejlesztés kezdődött a honvédségnél, és ebben nagy lépés az idei évre tervezett 428 milliárd forintos költségvetés. A cél az, hogy 2024-2026 környékére az ország elérje a NATO által minden tagállamtól elvárt szintet, vagyis a honvédelmi költségvetés tegye ki a bruttó hazai termék (GDP) 2 százalékát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.