BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot tarolt a február

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke 57,4, az index kisebb a januári (61,1) értéknél.

A korábbi februárokkal összevetve az idei a második legmagasabb februári érték, holtversenyben 1999 második hónapjával, meghaladja a hosszú távú februári átlagot (52,6), és az elmúlt három év átlagát (56,0) is – jelentette csütörtökön a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

A válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be. A termelési mennyiség indexe csökkent januári értékéhez képest, de 50,0 pont felett maradt, amivel már harmincadik alkalommal a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve.

A mostani értéknél 1995 óta csak ötször volt magasabb az index értéke februárban.

A foglalkoztatottsági index – ahogy az elmúlt egy évben folyamatosan – februárban is növekedésre utal. Az index értéke csökkent januárhoz képest, de ezzel együtt is a második legmagasabb februári adat 1995 óta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.