BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is alacsony a német munkanélküliség

Németországban az elemzők által vártnál kevésbé csökkent a munkanélküliek száma áprilisban, miközben a munkanélküliségi ráta nem változott, maradt a rekordalacsony szint.

A német szövetségi munkaügyi hivatal (BA) pénteken azt közölte, hogy

áprilisban 7 ezerrel, 2 millió 370 ezerre csökkent szezonális kiigazítással a munkanélküliek száma az előző havihoz képest, amikor 18 ezer volt a mérséklődés.

Elemzők nagyobb, 15 ezres csökkenést vártak áprilisra.

A munkanélküliségi ráta a márciusival megegyező, 5,3 százalék maradt, ami a legalacsonyabb arány az 1990-es német újraegyesítés óta.

Magyarország beérte Németország munkanélküliségi rátáját, az elért eredmények kormányzati és nemzetgazdasági szempontból is büszkeségre adnak okot – mondta Simon Attila, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1-en pénteken a KSH legfrissebb adataira reagálva.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.