BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezt akarja elérni Magyarország kormánya

A kormány célja a kedvező befektetői környezet hosszú távú fenntartása - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által a Közép- és Kelet-Európa - Németország erős partnere címmel megrendezett nemzetközi konferencián.

Magyar Levente, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára kiemelte, a V4-államok Németország fontos külkereskedelmi partnerei, Németország importjának 12-13 százaléka származik ezekből az országokból, ezzel párhuzamosan a német export 10-11 százaléka irányul a V4 országokba.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Az államtitkár jelezte, a német vállalkozások mindig is bíztak a magyarországi befektetési lehetőségekben, a német befektetők jelentős szerepet játszottak a rendszerváltást követően a magyar gazdaság fejlődésének előmozdításában.

Az eseményen a DUIHK bemutatta legújabb felmérését, amelyik szerint az itt működő német vállalatok 84 százaléka újra Magyarországot választaná befektetése helyéül.

A felmérés szerint a gazdasági helyzetet nézve Magyarország az ötödik helyen áll Közép- és Kelet-Európában 16 ország közül. A közép-kelet-európai régió ugyan csupán 8 százalékát adja az Európai Unió GDP-jének, viszont a közép-kelet-európai államokban befektetett német működő tőke a 2010. évi 80 milliárd euróról 106 milliárdra nőtt 2016 végére, ami a legnagyobb német tőkeimportőrré teszi a régiót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.