BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot mentek tavaly a leggazdagabb magyarok

Egy év alatt negyedével nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona A 100 leggazdagabb 2018 kiadvány szerint, amely a Napi.hu kiadásában immár 17. alkalommal jelenik meg.

Az ország legtehetősebb polgárai egy év alatt 890 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat, így az összérték 2017 végére 4267,4 milliárd forintra nőtt – derül ki a kiadó közleményéből. Mint írják, a növekedésből Mészáros Lőrinc vagyongyarapodása egymagában 160 milliárdot, azaz a teljes 100-as kör bővülésének ötödét tette ki. A vállalkozó tavaly az ötödik helyet foglalta el 120 milliárd forintos vagyonnal.

A 2018-as állapot alapján több mint 42,6 milliárd forint egy magyar milliárdos átlagvagyona.

A legújabb listára 8,2 milliárdos vagyonnal lehetett bekerülni, míg

az első helyen 320 milliárd forintos becsült vagyonnal Csányi Sándor áll.

Továbbra is Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a leggazdagabb
Fotó: Földi D. Attila

A tavalyi ötödik helyről a másodikra ugrott fel Mészáros Lőrinc, aki 40 milliárd forintra közelítette meg az élen álló OTP-vezért.

Csányi 2011 óta megszakítás nélkül vezeti a 100 leggazdagabb éves listáját.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyén a közelmúltban elhunyt Demján Sándor állhatna 260 milliárdos vagyonnal, míg a negyedik Gattyán György 240 milliárddal. Az első tízben kapott helyet csökkenő sorrendben Bige László, Széles Gábor, Veres Tibor, Felcsuti Zsolt, Kasza Lajos és Rákosi Tamás – utóbbi 100 milliárd forintra növelte vagyonát tavaly.

A közleményből az is kiderül, hogy az idei százas listán négy új név található: a legelőkelőbb pozícióban (26. hely) Jellinek Dániel, az Indotek-csoport többségi tulajdonosa nyitott. A 31. helyen jegyezték Schmidt Mária és családja vagyonát. Jászai Gellért (94. hely) a Mészáros Lőrinc-féle cégcsoport egyik vezetőjeként és résztulajdonosaként került vissza a milliárdosok közé. Két, korábban jórészt ismeretlen üzletember is megjelent a 2018-as listán, mindketten az ingatlanfejlesztésben érintettek: Pálos Titusz (59. hely) és Füzesi Attila (98. hely).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.