BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brexit: az unió kész a szoros kapcsolatra, de nem minden áron

Az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója szerint az Európai Unió kész példátlanul szoros kapcsolatokat kialakítani az Egyesült Királysággal a szigetország európai uniós tagságának 2019 márciusában várható megszűnése után, de nem megy bele olyan megoldásokba, amelyek gyengítenék az egységes belső piacát.

Michel Barnier szerdán Berlinben azt mondta, készen állnak akár a gazdaságra és a kül- és biztonságpolitikai kapcsolatokra kiterjedően is példátlanul szoros együttműködés kialakítására.

Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója
Fotó: AFP

Tiszteletben tartjuk a Nagy-Britannia által meghúzott határvonalakat. Cserébe nekik is tiszteletben kell tartaniuk bennünket. Az egységes belső piac belső piacot jelent... Nem lehet belőle szemezgetni

– mondta a Heiko Maas német külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után újságíróknak, utalva Theresa May brit kormányfő többször hangoztatott kijelentésére, miszerint a Brexit Brexitet jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.