BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 20 éve nem láttunk ilyen gazdasági adatot

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított novemberi értéke 53,5, azaz a válaszadók az előző havinál kedvezőbb folyamatokról számoltak be, az ütem azonban lassult. A novemberi index kisebb a 2018 októberi 57,1 értéknél, és a tizenegyedik legmagasabb novemberi érték 1995 óta – közölte a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

November összességében átlag alatti hónap volt a korábbi években, az 1995 óta mért hosszú távú átlag értéke 52,5, a novembereké pedig 52,3. Az elmúlt három évben a novemberi átlag azonban magasabb, 56,8 volt, köszönhetően leginkább az elmúlt két év értékének, de az idei érték összességében így is átlag feletti novemberi értéknek tekinthető 1995 óta.

A felmérésben vizsgált részindexek nagyobb része csökkent októberhez képest, a változások mértéke hat esetben haladta meg a 4 százalékpontot.

A foglalkoztatottság indexe 50,0 pont fölött maradt ebben a hónapban is. A 2018-as év értékei minden hónapban növekedést mutattak májusig, majd rövid csökkenés jött, ami júliusban ért véget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.