A december 1-jétől 31-ig tartó összehangolt vizsgálatot Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár rendelte el, amit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok szakemberei bonyolítottak le az élelmiszerlánc minden fontos területén.
A széles körű szemle a boroktól és pezsgőktől kezdve, a szaloncukrokon, édességeken át a hús- és haltermékekig terjedt, beleértve a füstölt húsokat és a virsliket is. A hatósági ellenőrök 471 élelmiszer-előállító helyen, 2079 élelmiszer-forgalmazónál, valamint 762 vendéglátóhelyen fordultak meg az országban.
Bár az ellenőrzések száma csaknem azonos volt a 2017. évivel, összességében emelkedett a szankcionált esetek száma. Ennek fő oka, hogy a kevésbé súlyos szabálytalanságok miatt csaknem kétszer annyi (117 db) írásos figyelmeztetés született. Bírságot a tavalyinál kevesebb esetben (125 db) kellett kiszabni, így annak összege (8 065 154 forint) is elmaradt az előző évitől. Tevékenység korlátozására 14 alkalommal volt szükség – olvasható az agrártárca közleményében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.