BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország rendezi meg az ENSZ világkonferenciáját

Magyarország ad otthont szeptemberben az ITU Telecom World nemzetközi infokommunikációs rendezvénynek.

Magyarország ad otthont szeptemberben az ITU Telecom World nemzetközi infokommunikációs rendezvénynek, az erről szóló megállapodást hétfőn írta alá Hou-lin Csao, az ENSZ Nemzetközi Távközlési Egyesületének (ITU) főtitkára és Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár. A többnapos konferencián és kiállításon 5-6 ezer üzleti képviselővel, 120 ország jelenlétével, több mint 200 kormányzati és ipari vezetővel, 30-50 miniszterrel, 25-30 nemzetközi pavilonnal és nagyjából 300 kis- és középvállalkozással számolnak.

A rendezvény lehetőséget ad állam- és kormányfők találkozására ENSZ szakmai szervezetek, szabályozó hatóságok és ipari vállalatok vezetőivel. Magyarország 2015-ben már megrendezte a világkonferenciát, és az azt követő időszak pozitív visszajelzései alapján pályázta meg az esemény újbóli megrendezését. Ez hozzájárulhat az infokommunikációs szektor további fejlődéséhez, valamint a kedvező, modern, innovatív Magyarország-kép erősítése révén közvetlen és közvetett gazdasági haszonnal is járhat.

A magyar GDP több mint 20 százalékát közvetve a digitális gazdaság állítja elő, a szektor közvetve mintegy 400 ezer embert foglalkoztat. Az IKT szektor a magyar K+F ráfordítások több mint 10 százalékát adja.

Az idei rendezvény fókuszában a kkv-k életét megkönnyítő digitális innovációk állnak majd, valamint központi szerepet szánnak a kkv-k IKT ökoszisztémában betöltött szerepének, lehetőségeinek.

Hou-lin Csao, az ENSZ Nemzetközi Távközlési Egyesületének (ITU) főtitkára
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A világkonferencia a versenyképes tudással rendelkező hazai kkv-k számára kapcsolatépítési, üzletszerzési lehetőséget jelent, valamint külföldi befektetők Magyarországra vonzását szolgálja. Az esemény megjelenési lehetőséget biztosít a hazai IKT szektor innovatív startup vállalkozásainak is. Magyar nemzeti pavilon is lesz a rendezvényen, amelynek a Hungexpo ad otthont, és a kiállítást mindenki ingyenesen megtekintheti.

A következő évek kulcsfontosságúak lesznek az 5G hálózatok megjelenése és elterjedése szempontjából. Magyarország célja, hogy az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon 2020-ra, valamint az elsők között vezesse be az 5G-t. A világkonferencia megrendezése kiemelt módon segítheti az 5G fejlesztésében és világméretű szabványosításában meglévő magyar pozíciók további erősítését, a fenti célok elérését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.