BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Piszokul megbüntették a British Airways-t az adatlopás miatt

A British Airways-t rekordértékű, 230 millió dolláros, azaz mintegy 66 milliárd forintnyi bírsággal sújtották miután adatok szivárogtak ki a társaságtól.

Az brit adatvédelmi hatóság (ICO) rekordértékű, 230 millió dolláros bírsággal sújtotta a British Airways-t, miután korábban 500 ezer ügyfelének adata került idegen kézbe – adta hírül a Reuters.

Az ICO 183,4 millió font büntetést javasolt, ami a British Airways 2017-es teljes forgalmának 1,5 százalékát teszi ki. Az indoklás szerint ugyanis a légitársaságnál nem voltak megfelelőek az ügyfél-biztonsági intézkedések.

Fotó: AFP/Adrian Dennis

A légitársaság jelezte, fellebbezni fog a büntetés miatt. Mint ismeretes,

korábban egy hacker-támadás során British Airways weboldalára irányuló forgalmat egy ál-webhelyre irányították, és ügyfelek adatait, például a bejelentkezési jelszót, a kártyát-adatokat és az utazási és foglalási adatokat, valamint a neveket és címeket szerezték meg.

Bár a csalást a légitársaságnál hamar észrevették és úgy tudni senki sem élt vissza az megszerzett adatokkal, a hatóságok megbüntették a céget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.