BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gazdaság az építőiparnak és a kereskedelemnek köszönhetően növekszik

A nyári hónapokban fellendült a turizmus és ipari beruházások is megkezdődtek.

Kiegyenlített növekedés volt a magyar gazdaságban a harmadik negyedévben a GDP-t adó ágazatok között – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 vasárnap délelőtti műsorában.

A Központ Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az iparban, az építőiparban, a szolgáltatásokban és a kereskedelemben is nőtt a teljesítmény, mivel a nyári hónapokban fellendült a turizmus és ipari beruházások is megkezdődtek, bár a pontos arányokat még nem tudni.

Fotó: MTI/Farkas Melinda

Csath Magdolna szerint azért is fontos a kiegyenlített fejlődés, mert az eddigi három negyedévben az átlagos GDP-növekedés 5 százalék volt, így a negyedik negyedévi adatok ezt jelentősen már nem befolyásolják, ezzel kedvező szinten maradhat az uniós átlaghoz való felzárkózás. Ezt a szakértő azért nevezte lényegesnek, mert ebben a visegrádi országok közül a lengyelekkel együtt az utolsók között van Magyarország.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.