BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz külkereskedelmi többlet csökkent az első kilenc hónapban

Oroszország kilenchavi külkereskedelmi forgalma 489,4 milliárd dollár volt, 2,9 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Csökkent az orosz külkereskedelmi többlet az idei első háromnegyed évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve. A kilenc hónapban csökkent az orosz export és nőtt az import.

Az orosz vámhatóság hétfőn azt közölte, hogy a januártól szeptember végéig tartó idei első kilenc hónapban 133,3 milliárd dolláros orosz külkereskedelmi többlet alakult ki, ami 10,96 százalékkal (16,4 milliárd dollárral) kisebb az egy évvel korábbinál.

Fotó: AFP/Alexandr Demyanchuk/Sputnik

A vizsgált időszakban Oroszország 311,4 milliárd dollár értékben exportált, ami 4,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Eközben az orosz import 0,5 százalékkal, 178 milliárd dollárra nőtt.

Oroszország kilenchavi külkereskedelmi forgalma 489,4 milliárd dollár volt, 2,9 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Oroszország a háromnegyed évben 90,43 milliárd dollár értékben exportált kőolajat, ami 4 százalékkal kevesebb éves szinten. Az értékesített kőolaj mennyisége eközben 3,3 százalékkal, 197,6 millió tonnára nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.