BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Őrültek módjára vásárolnak az amerikaiak

Bővült az amerikai kiskereskedelmi forgalom októberben, az elemzőket is meglepte az adatsor.

Elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőttek az októberi amerikai kiskereskedelmi eladások.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium pénteken közölte, hogy a kiskereskedelmi eladások 0,3 százalékkal nőttek szeptemberhez képest, amikor 0,3 százalékos csökkenést regisztráltak.

Októberben elsősorban a magasabb benzinár és az autóeladások bővülése járult hozzá a kiskereskedelmi forgalomnövekedéshez.

Szakértők véleményének átlagában szerényebb, 0,2 százalékos növekedés szerepelt a múlt hónapra.

Fotó: AFP

A járműeladásokat leszámítva a kiskereskedelem forgalma októberben havi összevetésben 0,2 százalékkal nőtt a szeptemberi 0,1 százalékos csökkenés után.

Októberben 0,5 százalékkal nőttek az autóeladások a szeptemberi 1,3 százalékos esést követően.

A magasabb benzinár miatt a benzinkutak bevétele 1,1 százalékkal emelkedett októberben az előző havi 0,1 százalék csökkenés után.

Az Egyesült Államokban a lakossági fogyasztás felelős a gazdasági teljesítmény több mint kétharmadáért, ezért a kiskereskedelmi forgalom alakulása fontos jelzőszám a növekedés megítéléséhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.