BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga is kifejtette véleményét az euróról

A pénzügyminiszter is lát intézményes problémákat az eurózónában, de világossá tette, hogy a kormány Magyarországot ebben a monetáris keretben képzeli el.

Matolcsy György euró-ellenes megszólalása után Varga Mihály is kifejtette véleményét az uniós devizáról. A pénzügyminiszter a Menedzsment Fórumnak nyilatkozva elmondta, hogy uniós tagságunkkal vállaltuk az euró bevezetését, azonban egyelőre nincs céldátum a közös pénz magyarországi bevezetésére. Mindazonáltal kifejtette, hogy

a kormány nem tett le tervéről, az euró használatától,

míg a jegybank elnöke ezzel szemben inkább egy eurázsiai közös valuta alkalmazásában látja a jövőt.

Varga Mihály pénzügyminiszter
MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy ő is lát intézményes problémákat az eurózónában, de világossá tette, hogy a kormány Magyarországot ebben a monetáris keretben képzeli el, nem másban.

Matolcsy György szerint kiutat kell találni az euró csapdából

A közös deviza bevezetését megalapozó elhibázott döntés valódi gyökerét tulajdonképpen egy, Franciaország által állított kelepcének tartja Matolcsy György. Meglátása szerint első lépésként fontos lenne belátni, hogy a közös deviza szinte minden euróövezeti tag számára valamilyen szempontból csapda, és nem aranybánya volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.