BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU jóváhagyta a Brexit-tárgyalások irányvonalát

Az átmeneti időszakban megállapodásra kell jutni olyan ügyekben, mint például a kereskedelem szabályozása, az igazságügy és a biztonságpolitika.

Az Európai Unió 27 tagállama jóváhagyta a Nagy-Britanniával, mint unión kívüli országgal kialakítandó jövőbeni kapcsolatokra összpontosító tárgyalási álláspontját, amellyel felhatalmazza az Európai Bizottságot a tárgyalások jövő héten esedékes megkezdésére – közölte az uniós tanács.

Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból, ezzel december 31-ig tartó átmeneti időszak vette kezdetét.

Fotó: Philipp von Ditfurth/dpa

A tárgyalások a jövő héten kezdődnek, és az év végéig tartanak.

Ez időszak alatt megállapodásra kell jutni a jövőbeni kapcsolatokat illetően olyan ügyekben, mint például a kereskedelem szabályozása, az igazságügyi együttműködés, a közúti árufuvarozás, a védelem- és biztonságpolitika.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.