BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszerűbbé vált a bértámogatás igénylése

Eddig már mintegy 31 ezer munkavállalónak segítettek – idézi fel az ITM államtitkára.

Jelentősen egyszerűbb lett a munkahelyvédelmi bértámogatás adminisztrációja, és a támogatás már napi 2 óra foglalkoztatás mellett is igénybe vehető – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 csatornán.

Hozzátette, a cégek már megismerték a konstrukciót – amelyben az állam átvállalja a kieső bér 70 százalékát munkaidőcsökkentés esetén – és egyre többen pályáznak.

Eddig már mintegy 31 ezer munkavállalónak segítettek,

és majdnem 2000 cég pályázott a kormány gazdaságvédelmi akciótervében elindított bértámogatásra. Ráadásul közülük 5-6 ezer az utóbbi két napban jelentkezett.

forint, bankjegy, pénz, pénztárca, fizetés, bér
Fotó: Shutterstock

Bodó Sándor szerint, még jelentős mennyiségű pályázatra készülnek, hiszen az érdeklődés hatalmas, és mivel egy „felülről nyitott” forrásról van szó, ezért az nem merülhet ki, így minden pályázónak segítenek, aki jelentkezik.

Hozzátette, arra törekedtek, hogy a lehető legkevesebb adatszolgáltatásra legyen szükség az igénylő dokumentum kitöltésekor.

Az elbírálás pedig maximum 8 napot vesz igénybe

– mondta Bodó Sándor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.