BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A munkahelyvédelmi támogatásra augusztus végéig lehet pályázni

Eddig 14 ezer vállalkozás nyújtott be kérelmet több mint 170 ezer munkavállaló álláshelyének megvédéséhez.

Már több mint 170 ezer munkavállaló után igényeltek munkahelyvédelmi bértámogatást, amelyet a kormány döntésének értelmében az év végéig lehet alkalmazni, a kapcsolódó kérvények 2020. augusztus 31-ig nyújthatóak be a kormányhivatalokhoz – derül ki a Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.

Az államtitkár elmondta, a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy annyi új munkahelyet hozzon létre, amennyit a vírus tönkretesz. A Gazdaságvédelmi Akcióterv egyik legfontosabb eszközeként ennek érdekében munkahelymegőrző és munkahelyteremtő intézkedéseket vezettek be.

A Munkahelyvédelmi bértámogatási program lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak arra, hogy

csökkentett munkaidőben foglalkoztassák munkavállalóikat három hónapon keresztül állami támogatást igénybe véve.

A program iránt hatalmas az érdeklődés, a jelentkezők száma folyamatosan emelkedik, eddig 14 ezer vállalkozás nyújtott be kérelmet több mint 170 ezer munkavállaló álláshelyének megvédéséhez.

A támogatási igények száma napról-napra több ezerrel növekszik, jól mutatva a program létjogosultságát és szükségességét.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az elbírálás folyamatos, a kormányhivatalok dolgozói feszített tempóban bírálják el a kérelmeket,

eddig már több mint 150 ezer munkavállaló esetében született kedvező támogatói döntés.

A cégek és a munkavállalók közösen dolgozónként átlagosan több mint 165 ezer forint állami támogatásra pályáztak. A legnagyobb arányban a feldolgozóipar, a kereskedelem, a gépjárműjavítás, a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás, a szállítás, raktározás és a szakmai, tudományos, műszaki tevékenység ágazatok vállalkozásai részesülnek támogatásban.

A tapasztalatok szerint a cégek – mikrovállalkozásoktól a nagyvállalatokig –

átlagosan több mint 2 millió forint támogatást igényelnek a statisztikai létszámuk több mint felére.

Bodó Sándor hozzátette: „az Innovációs és Technológiai Minisztérium bértámogatási programjai összesen több mint 200 ezer munkavállalón segítenek. Az általános munkahelyvédelmi bértámogatás mellett népszerűek a kutatás-fejlesztési és innovációs munkakörökben dolgozókra célzott és az álláskeresők újbóli munkába állásához hozzájáruló munkahelyteremtő bértámogatások is.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.