BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra meghaladta a 4,5 millió főt a foglalkoztatottak száma

Az augusztusi 4 százalékos munkanélküliségi ráta már csak 0,6 százalékponttal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

Az áprilisi mélypont óta nő a foglalkoztatottak száma Magyarországon. Augusztusban – idén először – ismét több mint 4,5 millióan dolgoztak – derült ki a Központi Statisztikai hivatal legfrissebb augusztusi gyorsbecsléséből.

Fotó: AFP

A 2020. augusztusi szám így már csak 18 ezer fővel (0,4 százalékkal) volt alacsonyabb a tavaly augusztusinál.

Érdekesség még, hogy idén augusztusban a 15–64 évesek és ezen belül mindkét nem foglalkoztatási rátája egyaránt 0,2 százalékponttal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

2020. márciustól júniusig intenzíven emelkedett, július óta viszont folyamatosan csökken a munkanélküliek létszáma; ez év augusztusában viszont a mérséklődés ellenére még mindig 28 ezer fővel többen kerestek munkát, mint egy évvel korábban.

Fotó: KSH

Idén júliusban és augusztusban csökkent a 15–74 évesek munkanélküliségi rátája, ennek ellenére az augusztusi 4 százalékos ráta 0,6 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál. A munkanélküliek száma júliushoz képest 32,1 ezer fővel, 185,4 ezer főre csökkent augusztusban.

A részletes foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatok a Foglalkoztatottság és a Munkanélküliség gyorstájékoztatókban válnak elérhetővé szeptember 29-én.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.