BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizenegymilliárdos indiai beruházással teremtenek új munkahelyeket

A Kischemicals új beruházásával megduplázza a növényvédőszerekre és a mezőgazdasági vegyi termékekre vonatkozó gyártási kapacitását Sajóbábonyban.

Tizenegymilliárdos indiai beruházással 30 új munkahelyet hoznak létre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Sajóbábonyban – írja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-posztjában.

Magyarországon az Indiából érkező beruházások értéke meghaladja az ezer milliárd forintot.

India a világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdaságú országa, a világ ötödik legnagyobb gazdasága az övék. Az indiai beruházók a kilencedik legnagyobb beruházói közösséget alkotják.

A beruházás 11 milliárd forintos értéket képvisel, és mivel 30 új munkahelyet is létrehoz, ezzel kétszázra növeli a vállalat munkavállalói létszámát, a kormány a beruházáshoz 4,4 milliárd forintnyi támogatást biztosít

– írja Szijjártó Péter.

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A vállalat által előállított termékek 98 százalékát exportálni fogják, főként Európán kívüli piacokra.

Az indiai tulajdonosi háttérrel rendelkező Kischemicals új beruházásával megduplázza a növényvédőszerekre és a mezőgazdasági vegyi termékekre vonatkozó gyártási kapacitását Sajóbábonyban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.