BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áprilisban már érződött a korlátozások hatása a foglalkoztatottságban

Egy hónap alatt 17 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma.

A foglalkoztatottak átlagos havi létszáma áprilisban 4 millió 559 ezer fő volt, ez a tavalyi létszámnál 36 ezer fővel több, az előző hónapnál 57 ezerrel kevesebb – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A 2021. február–áprilisi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 575 ezer fő volt, ez az elmúlt három hónap legmagasabb mozgóátlagértéke. A hazai elsődleges munkaerőpiacon nőtt, míg a közfoglalkoztatottak és a külföldön dolgozók körében csökkent a foglalkoztatottság.

Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

A munkanélküliek száma 211 ezer fő volt, ami az előző év azonos időszakinál 24 ezer fővel, a márciusinál pedig 17 ezerrel több. A munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal, 4,4 százalékra emelkedett egy év alatt. A 2021. február–áprilisi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 206 ezer fő volt, 32 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta 4,3 százalékos értéke 0,6 százalékponttal meghaladta az előző évit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.