Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke bejelentette:
az év elejétől kezdve drágul a sertéshús, ugyanis a gazdák kénytelenek lesznek emelni az árakon
– írja a Blikk.
Az elnök elmondta, mivel az ágazat már 2021-ben is hullámzó évet zárt, és már tavaly év végén sem tudták lenyelni a takarmányár-növekedést a tenyésztők, ezért nagyot emelkedtek az önköltségi árak, amit a szakértő szerint az első hónapokban kénytelenek lesznek érvényesíteni a sertéstenyésztők.
Az elmúlt éveket a sertéshúságazat kettős vírushatás alatt élte, és 2021 is ilyen év volt, ugyanis ezt az ágazatot nemcsak a Covid-hatás, hanem az afrikai sertéspestis megjelenése is nagyon drasztikusan befolyásolta
– nyilatkozta a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.