BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos tárgyalás vár Brüsszelben Navracsics Tiborra

Ismét Brüsszel felé vette az irányt az ötödik Orbán-kormány nagy visszatérője, az uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

Navracsics Tibor kedden Elisa Ferreira uniós biztossal ül tárgyalóasztalhoz 

– tudta meg a VG.hu. 

A brüsszeli magyar ügyek rendezése szempontjából is fontos lehet a találkozó, hiszen a portugál szakpolitikus felel az Európai Bizottságban a kohézió és a reformok portfóliójáért.

NAVRACSICS Tibor, Brüsszel, 2018. június 11.Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyekért felelős tagja sajtótájékoztatót tart a bizottság brüsszeli székházában 2018. június 11-én. Navracsics bejelentette, hogy a következő költségvetési ciklusban mintegy 1,2 milliárd eurót különítenek el a Európai Szolidaritási Hadtestnek. A program célja, hogy a 18 és 30 év közötti önkéntes fiatalok ott nyújthassanak segítséget a válsághelyzetekben és az utánuk következő helyreállításban, ahol arra a leginkább szükség van. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Fotó: Olivier Hoslet / MTI

Mint ismert, az uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter a VG-nek adott nagyinterjúban úgy fogalmazott:

reális célnak tartja, hogy még az idén megnyerje a két legfontosabb brüsszeli csatát, amelyeken az múlik, hogy Magyarország hozzájusson a 21,7 milliárd euró kohéziós támogatáshoz, illetve a helyreállítási alapból a visszatérítendő támogatásokkal együtt 15,5 milliárd euróhoz. 

Navracsics Tibor meggyőződése szerint mindkét támogatási formát Magyarország rendelkezésére kell bocsátani, sokkal inkább az szorul magyarázatra, hogy egyelőre miért nem kapjuk meg. 

Nehezített pályán haladunk, nem titok, hogy a szakmai kérdéseket gyakran felülírják a politikai viták.

Más országokkal ellentétben nekünk nagyobb energiákat kell fordítanunk arra, hogy ezek az uniós források valóban meg is érkezzenek, de a 2021–2027-es ciklust tekintve mi magunk is nagyobb ellenszelet kapunk, mint az előző, 2014–2020-as időszakban.

FRISSÍTÉS: 13.40

Jó hangulatú megbeszélésen vettem részt Elisa Ferreira biztos asszonnyal, akivel a partnerségi megállapodás következő lépéseiről tárgyaltunk

– értékelte a találkozót a közösségi oldalán Navracsics Tibor.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.