BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Decathlon szerint is három a magyar igazság

A Decathlon augusztus elsejével megemeli a belépő béreket és ezzel együtt a meglévő munkavállalók fizetését is.

A Decathlon augusztus elsejével megemeli a belépő béreket és ezzel együtt a meglévő munkavállalók fizetését is. A mostani, harmadik lépcsős emeléssel együtt idén eddig átlag 20 százalékkal nőtt munkavállalóik fizetése. A sportszerkereskedő célja, hogy versenyképes fizetésekkel várja az új csapattagjait, miközben a változó gazdasági környezetben felelősséget kíván vállalni meglévő munkatársaiért is. Magyarország vezető sportszerforgalmazója több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat 24 áruházban, a hatvani logisztikai központban és a központi irodában.

A cég idén két lépcsőben már emelte a béreket: januárban átlagosan 6 százalékkal emelkedtek a belépő bérek és velük együtt a meglévő munkatársak keresete is a kereskedelmi és a logisztika területén. A következő emelésre tavasszal került sor, az éves értékelések után lezajló teljesítményértékelések átlag 9 százalékos emeléssel zárultak.

Nyíregyháza, 2013. augusztus 25.Eladók a Decathlon tizennegyedik magyarországi, Nyíregyházán nyílt áruházában 2013. augusztus 25-én.MTI Fotó: Balázs Attila
Fotó: Balázs Attila / MTI

„Bár nálunk a fizetések emelése elsősorban teljesítmény alapú, az elmúlt időszakban kevesebb önéletrajz érkezett hozzánk és a visszajelzések alapján lépnünk kellett, hogy továbbra is vonzók maradjunk a piacon”

– mondta Horváth Sándor Farkas, a Decathlon HR-igazgatója.

A belépő alapbér Budapesten 10 százalékkal nő majd, tehát egy budapesti sporttanácsadó bruttó 300 000 forint helyett augusztustól bruttó 330 000 forintos alapfizetést kap. Emellé jár a vasárnapi pótlék és az átlag bónusz – melyből minden munkavállaló ugyanakkora százalékban részesül a közösen elért eredmények után –, így 370 000 forint lesz a bruttója plusz a cafeteria és egyéb juttatások. Így egy 25 év alatti pályakezdő nettó 317 000 forintot vihet haza.

A legnagyobb változás a budapesti csapatvezetői pozíciót és a logisztikai pozíciókat érintette. A belépő csapatvezetők Budapesten (40 órában) bruttó 400 000 forint helyett augusztus elsejétől 470 000 forintot keresnek majd. Ez a különböző pótlékokkal és átlagos bónusszal együtt 527 400 forint is lehet. A cég év végén nyereségmegosztást is fizet a munkavállalóknak, amennyiben sikerül elérni a kitűzött gazdasági célokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.