BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre 189 millió euróval támogatják a magyar gazdákat

Az alaptámogatás hektáronkénti 147 eurós összege mellé egytől tíz hektárig átlagosan hektáronként 80 euró, míg tíz és százötven hektár között 40 euró többlettámogatást biztosítanak az érintett gazdálkodóknak.

A gazdaságok első hektárjainak emelt szintű támogatásával a kis- és közepes gazdálkodóknak csoportosítanak át 189 millió eurónyi forrást 2023-tól – jelentette be a Nagy István agrárminiszter csütörtökön, a 35. Bábolnai Gazdanapok ünnepélyes megnyitóján.

20220903 Tiszacsege, Zeneexpress Fásy Ádám vezetésével a Harcsapaprikás Fesztiválon.
Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

Az alaptámogatás hektáronkénti 147 eurós összege mellé egytől tíz hektárig átlagosan hektáronként 80 euró, tíz és százötven hektár között 40 euró többlettámogatást biztosítanak az érintett gazdálkodóknak – mondta el Nagy István agrárminiszter.

Magyarország kis és közepes gazdálkodás iránti elkötelezettségét mutatja, hogy a kötelező 10 százalék helyett az új támogatási forma keretösszege a teljes évi közvetlen támogatási keretünk 14 százaléka lesz, ez 189 millió eurót jelent évente

 – tette hozzá a miniszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.