BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint hárommilliárd forint uniós támogatásból fejleszti infrastruktúráját az ELTE

Az Európai Unió 3,26 milliárd forintos támogatást biztosít az Eötvös Loránd Tudományegyetem számára az infrastruktúrájának a fejlesztésére. A befektetésből a gyakorlatorientált képzéseit támogatja az egyetem. A fejlesztések az egyetem lágymányosi és belvárosi campusát, illetve Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központot érintik.

Gyakorlatorientált képzéseit támogató infrastruktúráját fejlesztheti az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) abból a 3,26 milliárd forintos európai uniós támogatásból, amelyet 2026 áprilisáig használnak fel.

Budapest, 2022. szeptember 3.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gazdaságtudományi karának Vezetés és szervezés szakának végzett hallgatói diplomájuk átvétele után örömükben feldobják a magisztrális kalapjukat az egyetem gömbkupola terme előtt, a főváros XI. kerületében, a Pázmány Péter sétánynál.
Fotó: Faludi Imre / MTI

Az ELTE kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelte, hogy 

a projektben energetikai rekonstrukció, épületkorszerűsítés, digitális eszközparkfejlesztés, tananyagfejlesztés, valamint a hallgatói és oktatói készségek fejlesztése is szerepel.

A fejlesztések az egyetem lágymányosi és belvárosi campusát, egyéb budapesti telephelyeit, illetve Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központot érintik, és három fő, egymáshoz szorosan kapcsolódó területen valósulnak meg.

Kifejtették, hogy a gyakorlati képzéshez szükséges laboroknak helyet adó épületek részleges energetikai rekonstrukciója, a digitális eszközpark és az egyetemi informatikai hálózat fejlesztése, a hallgatók és oktatók digitális kompetenciáinak növelése egyaránt az ELTE oktatási és kutatási potenciáljának megerősítését szolgálja.

Budapest, 2022. augusztus 9.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Kar neobarokk stílusú palotája a főváros V. kerületében, az Egyetem téren. A kupolás, árkádos palotát 1900-ban avatták fel. Az épület terveit Szkalnitzky Antal, Wéber Antal, Baumgartner Sándor, Herczegh Zsigmond és Lippert József készítette. Stílusának formálásakor a tervezők az Egyetemi templommal való egybeépítés miatt a Mária Terézia-korabeli barokk jegyekhez nyúltak vissza.
Fotó: Balaton József / MTI

A projekt a természettudományos képzések és a pedagógusképzés gyakorlatorientált programjainak átfogó megújításával, a hallgatók és oktatók kulcskompetenciáinak erősítésével, valamint a külföldi partnerintézményekkel közösen folytatott nemzetközi képzéseket fejlesztő lépésekkel járul hozzá a munkaerőpiaci igényeket kiszolgáló, versenyképes felsőoktatási struktúra megteremtéséhez

– olvasható a közleményben.

Sorra formálják saját képükre a felvételi szabályokat a hazai egyetemek

Nemcsak az ebben a tanévben érettségizők, hanem a most tizenegyedikes diákok számára is fontos információk jelentek meg a napokban, számos egyetem ugyanis már közzétette, miként írja át a felvételi szabályokat, amelyeknek meghatározása az államtól a saját hatáskörükbe került.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.