BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indul az idei második mezőgazdasági összeírás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén november 14. és december 15. között hajtja végre éven belüli második, rendszeresen ismétlődő mezőgazdasági összeírását. A hivatal közleménye szerint az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára. A kapott adatok felhasználásával a KSH egyben eleget tesz az európai uniós adatszolgáltatási kötelezettségének. 

Az egyéni gazdaságok összeírását az ország 354 településén mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével végzi a KSH. A válaszadók november 25-ig online, utána pedig december 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre. Az adatszolgáltatás elsősorban a növénytermesztésre, az agrotechnikára, az állattenyésztésre, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőre, a beruházásokra és a termeléssel kapcsolatos ráfordításokra terjed ki. A válaszadás a kijelölt gazdaságok számára kötelező.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.