BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Integritás Hatóság: megegyeztek a Korrupcióellenes Munkacsoport alapvető lépéseiben

Megtartotta alakuló ülését a Korrupcióellenes Munkacsoport, amelynek elnökévé dr. Várady Szilviát választották.

Megtartotta alakuló ülését a Korrupcióellenes Munkacsoport. A 21 állandó taggal és több állandó meghívott részvételével ülésező testület nemcsak az ügyrend legfontosabb szabályaiban egyezett meg – lényegében a civilek
összes módosító javaslatát befogadva –, hanem a törvény által előírt feladatok végrehajtásáról is egyeztetett. 

Az Integritás Hatóság közleménye szeirnt a munkacsoport alelnökévé dr. Várady Szilviát választották. A hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport felállítása – melybe tíz tagot az állami szervek delegáltak, tíz tagot pedig pályázat útján választottak ki 24 civil jelölt közül – törvényi kötelessége volt a hatóságnak. 

Budapest, 2022. november 28.Az Integritás Hatóság cégtáblája a Bartók Udvar irodaház egyik épületénak bejáratánál a főváros XI. kerületében, a Bartók Béla úton. A szervezet, azuniós projektek közbeszerzési eljárásait fogja ellenőrizni.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2022. november 28.
Az Integritás Hatóság cégtáblája a Bartók Udvar irodaház egyik épületénak bejáratánál a főváros XI. kerületében, a Bartók Béla úton. A szervezet, az
uniós projektek közbeszerzési eljárásait fogja ellenőrizni.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A munkacsoport ügyrendjéhez több javaslat érkezett a nem kormányzati szereplők részéről, ezeknek döntő többségét a testület elfogadta. Így nyilvánosak lesznek a civilek életrajzai, amelyeket a munkacsoport a dedikált weboldalán fog közzétenni.

Létrejött a Korrupcióellenes Munkacsoport – itt a tagok névsora

A 21 tagú konzultatív testület december 13-án ülésezik először.

A testület tagjai egyetértettek abban, hogy a munkacsoport célja a tiszta és átlátható közbeszerzési rendszer mellett az állami szervek és a civil szervezetek konstruktív együttműködése a korrupció elleni harcban. A törvény által előírt feladatok elvégzése érdekében több almunkacsoportot is létrehoznak, amelyek a testület ülései között folyamatosan dolgozni fognak. A következő találkozó 2023 január második hetében lesz.

Tudtuk, hogy lesznek zökkenők, hiszen kipróbálatlan terepen járunk. Úgy kell utat építenünk, hogy még a nyomvonalat sem jelölték ki. Az eddig történtek bizakodással töltenek el. A viták konstruktívak, a felek nem a konfliktust, hanem a megoldást keresik. Egy jól és hatékonyan működő Korrupcióellenes Munkacsoport nagy segítséget jelent a hatóság munkájához, és általában véve a tisztább és átláthatóbb közélet megteremtése érdekében, hiszen módszertani javaslatokat éppen úgy várunk tőle, mint a jogszabályi környezet jobbítására vonatkozó javaslatokat, vagy akár konkrét ügyeket, melyek becsatornázhatók a kockázatkezelési rendszerünkbe

— mondta Biró Ferenc, az Integritás Hatóság és egyben a Korrupcióellenes Munkacsoport elnöke az ülés után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.