BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A dél-koreai nagykövettel találkozott Matolcsy György

Dél-Korea akar lenni az egyik legjelentősebb Magyarországi befektető, ennek érdekében pedig prioritást élvez a munkakapcsolatok ápolása a két ország között –mondta a Koreai Köztársaság nagykövete Matolcsy Györggyel való találkozóján.

A kétoldalú pénzügyi kapcsolatokat és a szakmai együttműködéseket, valamint a szoros munkakapcsolat fenntartásának további lehetőségeit tekintette át csütörtöki találkozóján Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke és Hong Kju Dok, a Koreai Köztársaság nagykövete – közölte az MNB az MTI-vel.

Budapest 2023.06.21.
Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 33. születésnapja és részvényeinek tőzsdei bevezetése.
Matolcsy György, MNB elnök
foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A felek egyetértettek abban, hogy 

mindkét ország sokat profitál Dél-Korea magyarországi befektetéseiből.

A közlemény szerint Matolcsy György hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank és a koreai jegybank, a Bank of Korea között az elmúlt években kialakult kiváló munkakapcsolatot, amely közös kutatásokban, tudásmegosztó workshopokban, konferenciákban öltött testet.

Legalább egy évvel fiatalabbak lesznek a dél-koreaiak

Az életkort többféle módon is számolják az országban, ez most egyszerűsödik.

Hong Kju Dok nagykövet – aki idén februárban foglalta el posztját Budapesten – megerősítette országa arra irányuló szándékát, hogy Dél-Korea Magyarország legjelentősebb befektetői között maradjon, és ennek megvalósítását részben az MNB-vel való együttműködés előmozdításán keresztül reméli elérni – olvasható a jegybank közleményében.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.