BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy Márton az Audi Hungaria győri központjába látogatott

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint a gazdaság húzóereje az autóipar és az ahhoz szorosan kapcsolódó akkumulátorgyártás.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Audi Hungária Zrt. győri központjában egyeztetett Alfons Dintner igazgatósági elnökkel, az igazgatóság tagjaival, valamint a vállalat vezetőivel – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

20230602 Budapest 
Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter 

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 20230602 Budapest Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A látogatás során a felek áttekintették a legfrissebb gazdasági, világgazdasági eseményeket és azok Magyarországra gyakorolt hatásait. Az Audi Hungária fejlesztései mellett a megbeszélés lényegi pontját adta a hazai járműipar helyzetének kérdése, valamint a szektorban jelentkező globális kihívások, különös tekintettel az elektromos átállásra.

Nagy Márton kiemelte, hogy az autóipar, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó akkumulátorgyártás a gazdaság húzóereje, amely egyik legmeghatározóbb alapja a dinamikus gazdasági növekedésnek, a munkahelyek bővítésének és megőrzésének.

A gazdaságfejlesztési miniszter hangsúlyozta az Audi gazdaságban betöltött szerepét: részt vesz a duális képzésben, 12 ezer családnak biztosít megélhetést, az árbevétele pedig megközelíti a 8 milliárd eurót.

Az egyeztetést követően a tárcavezető megtekintette gyártótelephelyet, valamit az elektromos hajtások – PPE (Premium Platform Electric) – gyártófelületeinek működésébe és a legújabb győri modell, a CUPRA Terramar gyártásának felkészülési folyamataiba is betekintést nyert – olvasható a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.